עוגיות ג'ינג'ר בצורות

אני יודעת אני יודעת. אנחנו לא נוצרים. ושכריסמס מסתבר שהיה אנטישמי גדול. אז איזה מזל שהוא כבר לא בעולמנו, ומה שנשאר מהמורשת שלו זה חג של מתנות, אוירת חורף ומלא מתוקים חמודים וצבעוניים?!

עכשיו שהסכמנו על זה, בואו נכין ביחד עוגיות ג'ינג'ר ביתיות מתובלות וקלילות שיתאימו לכל ימות החורף, לא רק לקריסמס. לא חייבים קורצן מיוחד, כל עיגול יעבוד. מה שכן כדאי לרדד את הבצק די דק כי אלו עוגיות מאוד פריכות ואם הן עבות קשה מעט לנגוס בהן.

יאללה מתכון

150 גרם נטורינה
120 גרם סוכר חום כהה
100 גרם מייפל
50 גרם סילאן טבעי
3.5 כפיות ג'ינג'ר יבש
3.5 כפיות קינמון
רבע כפית מוסקט
רבע כפית פאמפקין ספייס
3/4 כפית סודה לשתייה
380 גרם קמח חיטה לבן

לאייסינג:
300 גרם אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון

ממסים בסיר את הנטורינה יחד עם הסוכר. מוסיפים את התבלינים, המייפל והסליאן ומערבבים היטב. מוסיפים את הסודה, יהיה בעבוע חזק. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד קבלת בצק אחיד וכהה.
מעבירים לניילון נצמד ולקירור של כשעה עד שהבצק יציב ונוח לעבודה.
מרדדים לעובי של לא יותר מחצי ס"מ וקורצים לצורות שרוצים.
מניחים על נייר אפייה ואופים על 160-170 מעלות ל10-12 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *