עוגת תות בננה שקדים

עוגה שמוכיחה שהשילוב תות בננה הוא גאוני ומתבקש! תותים טריים אפשר כבר למצוא בכל פינה ולהכניס אותם לעוגה אפויה זה הכי לא קלאסי 😍

ואם יש משהו שעושה לי מצב רוח של יצירה זה להגיע למטבח הקונדיטוריה בשישי בבוקר מוקדם מוקדם, כשהרחובות עוד ריקים ופלורנטין חצי ישנה חצי חוזרת ממסיבות של חמישי… להדליק את התנור, לקשור את הסינר… וליצור בשקט שלי.

המרות אפשריות: אפשר להחליף את הקמח כוסמין בקמח לבן, בקמח מלא, בקמח שיבולת שועל או בשילובים שלהם. אפשר לוותר על קמח השקדים ולהוסיף במקומו עוד מהקמח העיקרי. את התותים אפשר להחליף באוכמניות, בשוקולד, בתפוחים קלופים בכל מה שעולה על רוחכם. זו, עוגת בסיס מצויינת ויכולה לעבוד גם בתבנית מאפינס מצויין

מתכון!
חצי חבילת תותים
חצי כוס פרוסות שקדים
400 גרם בננות בשלות מעוכות
180 גרם שמן קנולה
כוס חלב סויה (250 גרם)
כפית חומץ תפוחים (4 גרם)
180 גרם סוכר
250 גרם קמח כוסמין מלא
50 גרם קמח שקדים
7 גרם אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)
קורט מלח (2 גרם)
.
שופכים לכוס את החלב סויה עם החומץ ל10 דקות.
בקערה מנפים את הקמחים, מוסיפים סוכר, אבקת אפיה, סודה ומלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמן, חלב הסויה והבננות ומערבבים.
שופכים חצי כמות הלילה בתבנית ומסדרים פרוסות תותים ושקדים. שופכים את שאר הבלילה ומסדרים פרוסות תותים ופרוסות שקדים באהבה.
מתאים לתבנית עגולה קוטר 18 או תבנית אינגליש גדולה. אפשר לאפות גם כמאפינס.
אופים בתנור על 170 מעלות עד שקיסם יוצא נקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *