פנקייק טבעוני מושחת ומושלם

מה זה פנקייק בעצם?

זו עוגה במחבת.
אז מה יש פה להסתבך.
מתכון של עוגה, עם מצקת במחבת. זה כל הסיפור.

יש סט יחסים קבוע בעוגות שאני משתדלת פשוט ללכת לפיו ואז הכל תמיד מסתדר!
אז מסתבר שגם בפנקייקס זה פשוט עובד.
נצא לדרך!

מצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין 70% מלא (זה מה שהיה לי, אפשר גם לבן)
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס סוכר
1.5 כוסות חלב סויה
1/4 כוס שמן קוקוס או קנולה
כפית תמצית וניל
כפית חומץ תפוחים

הכנה:
מנפים את היבשים לקערה ומערבבים היטב עם מטרפה. מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה. המנעו מערבוב יתר.
מחממים מחבת משומנת קלות ממש, אפילו ספריי יספיק.
כשהמחבת חמה (אך לא מדי, שלא ישרף לכם מהר מדי), בעזרת מצקת יוצקים תערובת למרכז המחבת באיטיות.

בשלב הזה אפשר להניח על הפנקייק אוכמניות/ בננות פרוסות/ פיצפוצי שוקולד או כל מה שבא לכם.
אחרי שיש המון בועות ונראה שהבלילה יציבה, הופכים בזהירות את הפנקייק בערך ל15 שניות נוספות ומוציאים לצלחת.

אני זילפתי מעל חמאת בוטנים ורוטב שוקולד:

50 גרם שוקולד מריר, 50 גרם קרם קוקוס- ממיסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה ומערבבים.
יצא מטריף!!

 

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *