לביבות כרובית וטופו ממכרות!

אני לא ממש מבשלת בבית, נראה לי שכבר סיפרתי לכם על זה.

כשפתחתי את ויוידה העברתי את כל המיכשור של המטבח הביתי למטבח החדש, חלק ממנו כבר נהרס ונקנו חדשים וחלק ממנו נשאר שם. בינתיים, לא טרחתי לקנות למטבח בבית שום דבר מלבד כיריים חשמליות… מביך אני יודעת…
אבל כרגע זה המצב, אנחנו מנסים לחשוב קדימה ולא להוציא כסף על דברים לא הכרחיים, וכל עוד המעדנייה מספקת לנו אוכל טרי יום יום אין באמת סיבה לצייד את המטבח בבית!

אז פעם ב… כן בא לי להתאמץ ולבשל וגאיה הפכה ממש לסו-שפית נהדרת אז בשישי נכנסנו יחד למטבח ואילתרנו ביחד לביבות שיצאו כל כך טעימות שפשוט היינו צריכים להוריד אותן מהשולחן כדי להפסיק לאכול (ושישאר למחר, כי לבשל יום אחרי יום ממש גדול עלי)

אז מה צריך?

כרובית אחת בינונית מפורקת לפרחים
300 גרם טופו רגיל
בצל אחד חצוי ופרוס דק
מעט שמן זית
כף שמרי בירה
כפית הרב דה פרובאנס
כפית שום גבישי
כפית מלח
4-5 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון

איך מכינים?

את פרחי הכרובית (אפשר גם את הגזעים) מניחים בסיר וממלאים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות על אש בינונית.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת וכשהוא חם מוסיפים את הבצל. מטגנים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד קבלת גוון שחום אך לא שרוף!
מסננים ושוטפים את הכרובית במים קרים. בעזרת הידיים מפוררים עד כמה שניתן לקערה ואת החלקים הקצת יותר קשים קוצצים בסכין.
מניחים את הטופו במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגרי (כשנוגעים זה כן מרגיש שמתגבש, אבל לא לגמרי להפוך אותו למשחה חלקה). מוסיפים את הטופו לכרובית וגם את הבצל, יחד עם יתר המרכיבים.
מחממים שמן לטיגון במחבת על אש גבוהה, עדאי בערך 1 ס"מ של שמן. אפשר גם לאפות אני מניחה, עוד לא ניסיתי. טיגון במעט שמן ישרוף את הקציצות והן ישארו חיות מבפנים, אז ותרו על זה.
יוצרים קציצות יחסית שטוחות ומטגנים עד קבלת גוון זהוב משני הצדדים.

בתאבון!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *