מאפינס שקדים ומייפל מפנקים

אני די מופתעת האמת, כשהתבקשתם לבחור בהצבעה בסטורי באינסטגרם בין המאפינס האלה לעוגת דבש הם נבחרו, כי בכל זאת היינו סביב ראש השנה… אבל או שהיו לכם כבר יותר מדי מתכונים או שפשוט לא טעמתם את עוגת הדבש של ויוידה!

בכל מקרה, המאפינס האלה נבחרו ובעיני הם מהממים ביותר ולגמרי שווים את ה10 דקות שיקח לכם להכין אותם.

אפשר לשחק עם רמת המתיקות, הקמחים, התבלינים והאגוזים כי זה באמת מתכון מעולה כבסיס.
כמובן שניתן לעשות גם בתבנית אינגליש או תבנית עגולה (לא יותר מ22 ס"מ)

 

מצרכים:

1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא
10 גרם אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט
1/4 כפית ציפורן
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
2/3 כוס שמן
1 ושליש כוס מים חמים
כפית חומץ תפוחים
שקדים פרוסים לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות טורבו.
לקערה מנפים את הקמחים, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את הרטובים- מייפל, מים, שמן וחומץ ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים מנג'טים בתבנית שקעים וממלאים אותם עד כמה מילימטרים מהסוף. אנחנו רוצים מאפינס תפוחים ומפנקים!
מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לתנור לבערך 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים.
כשהמאפינס יוצאים מהתנור ניתן לזרזף עליהם עוד מעט סירופ מייפל אך הם יוצאים רכים ונימוחים גם ללא.

אם הכנתם ואהבתם, העלו לסטורי שלכם ותייגו אותי! vivida_vegan

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *