מלאי כופתא- למיטיבי לכת!

אם אתם פה, ויש לכם כוונה להכין את המתכון הזה,

אני ממליצה לכם קודם כל לקרוא את כל המתכון היטב ולהבין אם אתם מוכנים לאתגר.

מדובר באחת המנות הכי טעימות בתולדות האנושות בעיני, בטח המנה ההודית הטעימה מכולן.

אבל לא בכדי.

בגדול מה שצריך להתרחש:
מכינים מאסה לקציצות (שכוללת בישול תפוחי אדמה), מקררים, מכדררים ומטגנים בשמן עמוק. רוצים לאפות?
סבבה אפשר, לא אותו טעים.
קוצצים את הירקות לרוטב, מטגנים אותם עם תבלינים וקשיו. מקררים, טוחנים בבלנדר.
מטגנים עוד תבלינים, מוסיפים את הרוטב הטחון וקרם קוקוס ומבשלים, ולבסוף מוסיפים את הקציצות לרוטב.
הגעתם עד פה וכל זה נשמע לכם לגמרי בר ביצוע?
מצויין!
קחו בחשבון שאם המטבח שלכם לא ערוך לבישול הודי, תצטרכו לגשת לחנות התבלינים הקרובה לביתכם ולרכוש כמה דברים.

אז בואו נתחיל מרשימת המרכיבים, מחולקים לפי 3 מתכונים:

לקציצות:

450 גרם טופו משי
1.4 קג תפוח אדמה מקולף
100 גרם קורנפלור
1.5 כף ג'ינג'ר מגורד/טחון טרי
30 גרם כוסברה קצוצה
2 כפיות גאראם מסאלה
30 גרם קשיו קצוץ (לא קלוי)
כפית מלח (או לפי הטעם)

לרוטב (שלב 1):

2 כפות שמן נייטרלי
800 גרם בצל בקוביות
1.5 קג עגבניות טריות בקוביות
30 גרם קשיו לא קלוי
10 תרמילי הל דפוקים במכתש ועלי
1 כפית ציפורן
1 כף קינמון
1 כפית כמון

לרוטב (שלב 2):
4 כפות שמן
4 עלי דפנה
1 כפית קינמון
2 כפות ג'ינג'ר מגורד טרי
2 כפות שום כתוש טרי
3 כפיות גאראם מסאלה
1-2 כפות זרעי כוסברה דפוקים במכתש ועלי (לפי טעמכם, זהו טעם דומיננטי)
תבלין חריף לטעמכם (אני משתמשת בקאיין ממנו שמים מעט מאוד, אפשר גם צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה)
2 כפות סוכר דקלים קצוץ (אפשר להחליף באגבה או סוכר קנים)
מלח לפי הטעם
1 כוס קרם קוקוס
2 כוסות מים (אופציונלי, לפי הסמיכות שתווצר, הערה בהמשך)

הגעתם עד פה ואתם ממשיכים? מצויין. בואו נתחיל.

  1. נחתוך את תפוח האדמה המקולף לקוביות, נניח בסיר ונמלא מים מן הברז. נניח על אש גבוהה, נביא לרתיחה ונבשל כ20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
  2. נניח את הטופו במעבד מזון ונטחן אותו עד קבלת משחה חלקה לחלוטין. נוסיף את הקורנפלור ונטחן עד לאיחוד.
    נעביר לקערה גדולה.
  3. נקצוץ את הכוסברה ואת אגוזי הקשיו ונוסיף לקערת הטופו יחד עם הג'ינג'ר המגורד, גאראם מסאלה וקצת מלח.
  4. נסנן את תפוחי האדמה ובעזרת מועך פירה ניצור מחית חלקה ככל הניתן. לא לטחון את הפירה במעבד מזון!
    נוסיף את הפירה לקערת הטופו ובעזרת הידיים נערבב היטב, נמעך מגושי תפוח אדמה שהתפספסו, נטעם ונתקן את תיבול המלח ונניח במקרר.
  5. נחמם בסיר רחב ועמוק ככל הקיים שמן נייטרלי (לא זית ולא קוקוס), נוסיף את הבצל רק כאשר הסיר חם מאוד, ננמיך את האש ונטגן באיטיות עד התרככות והשחמת הבצל. אם זה נעשה נכון זה ייקח לפחות 10 דקות.
    נוסיף את הקשיו, תרמילי ההל, ציפורן, קינמון וכמון ונטגן כ2 דקות נוספות (שימו לב לא לשרוף את התבלינים).
    נוסיף את העגבניות, נכסה את הסיר ונניח לו להתבשל כ20 דקות. אם העגבניות לא מגירות מספיק נוזלים כדי לאפשר בישול ונראה שהסיר מתייבש, הוסיפו כוס מים לסיר.
  6. נכבה את האש ונניח לסיר בצק להתקרר. בינתיים נעמיד סיר חדש על הכיריים ואותו נמלא בשמן קנולה לטיגון בגובה של 5 ס"מ.
    נדליק אש גבוהה ונחמם את השמן היטב. למי מכם שלא מטגן הרבה, אמליץ להשתמש במד חום ולטגן בטמפרטורה בין 150-180 מעלות. כדי להיות בטוחים שהשמן חם הכניסו מעט מהתערובת לשמן ותראו אם היא מיד צפה ונוצרות סביבה בועות, השמן חם דיו. אם היא מתמלאת יותר מדי בועות סביבה השמן חם מדי, הנמיכו את האש. שימו לב שהמאסה שלכם מקוררת ולכן היא תוריד את טמפרטורת השמן אם תכניסו המון קציצות בבת אחת, לכן הכניסו לא יותר מ3-5 קציצות בכל פעם ותנו לשמן לחזור ולהתחמם שוב.
  7. ניצור כדורים בגודל בינוני, אני מודדת אותם על משקל, 40 גרם כל אחד. נטגן אותם עד שהם זהובים שחומים, זה לא לוקח יותר מ4-5 דקות. נניח במסננת או קערה עם נייר סופג.
  8. נשפוך את רוטב העגבניות לבלנדר ונטחן עד קבלת תערובת חלקה כמה שאפשר.
  9. ננגב את סיר הרוטב, נוסיף אליו השמן והתבלינים- עלי דפנה, קינמון, ג'ינג'ר, שום, גאראם מסאלה, זרעי כוסברה, ותבלין חריף ונטגן על אש נמוכה עד שניתן להריח היטב את התבלינים, זה ייקח כדקה. נוסיף את קרם הקוקוס וסוכר הדקלים ונערבב עוד כ2 דקות. כעת נוסיף את המלח ואת רוטב העגבניות. נטעם ונתקן את התיבול ואם יש צורך נוסיף מים. זה תלוי בטעמכם האישי, לרוטב שלי הוספתי לא יותר מחצי כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים כ20 דקות.
  10. מניחים את הרוטב בקערת הגשה ומניחים מעליו את הכופתא ומעליהם מעטרים בכוסברה שמאוד מחמיאה למנה.

    בתאבון אלופים!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *