פשטידת ברוקולי וכרובית ממכרת- ללא גלוטן !

פשטידות טבעוניות מבחינתי הן סוג של תחום אפור.
כל הרעיון בפשטידה בעצם הוא הביצים שפשוט קושרות ביחד את כל הירקות.
לפשטידות לא טבעוניות יש טעם בעיקר של ביצים וגבינה הרי.

אז לקח לי המון זמן להשלים עם זה שהטעם לא יהיה אותו דבר. ורק ברגע ששחררתי את זה הצלחתי ליצור פשטידות טבעוניות שפשוט טעימות בפני עצמן, בלי שום קשר לביצה.
וזו אחת מהן.

אז יש ביניכם עייפים שלא יהיה להם כוח להכין את הפשטידה,
מזל שאתם יכולים לבוא לרכוש אותה אצלנו במעדנייה.
לאלה ביניכם שכוחם במותניהם, שנסו והכנסו למטבח.

מרכיבים לתבנית משפחתית (20*30 לדעתי תעבוד פה)

8 כוסות של פרחי ברוקולי וכרובית**
1 בצל קטן
1 כרישה
חצי כוס קשיו טבעי
1.5 חבילה טופו משי
1/2 כוס מים
1.5 כוסות קמח עדשים
3 כפות קמח טפיוקה
1 כף שטוחה אבקת אפיה
1 כף שטוחה שום גבישי
2 כפות גדושות שמרי בירה
מעט פלפל שחור
בערך כפית מלח (לפי הטעם**)
כף תערובת תיבול לטעמכם***

אופן ההכנה:
משרים את הקשיו במים רותחים לבערך 15 דקות.
* אני מדדתי את הברוקולי והכרובית לאחר חליטה של כ10 דקות במים רותחים, ולאחר שקצצתי אותם גס לפרחים קטנים בערך בגודל קצה האצבע.
פורסים את הבצל והכרישה לפרוסות דקות, מחממים בערך 2 כפות שמן זית במחבת, וכשהמחבת חמה מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים על אש בינונית נמוכה תוך ערבוב עד שהם מתרככים ומשחימים קלות (זהירות לא להשאיר את המחבת לבד ולא לעבוד עם אש גבוה כדי לא לשרוף)
מוסיפים את הבצל והכרישה לקערה עם פרחי הברוקולי והכרובית החלוטים והקצוצים.
מניחים בבלנדר עוצמתי את הקשיו המסונן עם המים והטופו וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה (תבלינים, קמח עדשים, א. אפיה, קמח טפיוקה) וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים את הבלילה עם הירקות וטועמים **כדאי שהבלילה תרגיש לכם טיפונת מלוחה מדי כי המליחות קצת מתעדנת באפייה.
***לגבי תערובת התיבול- אני משתמשת בתערובת פרובאנס שמכילה שלל צמחי תבלין יבשים כמו טימין, רוזמרין, בזיל, לוונדר ועוד. אפשר להשתמש גם בתערובת תיבול איטלקית כלשהי עם אורגנו טימין או פשוט לשים מה שאוהבים.
משמנים מעט את התבנית בשמן זית ומשטחים את הבלילה בתוכה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כחצי שעה או עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת לחלוטין.
כדאי לתת לה כשעה לעמוד בחוץ לפני שחותכים.

2 תגובות על “פשטידת ברוקולי וכרובית ממכרת- ללא גלוטן !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *