עוגת נקטרינות הפוכה מושלמת לקפה של אחה"צ

אני מתה על פירות קיץ! אני תמיד מחכה ממש שיגיעו הדובדבנים שהם מבחינתי הסיפתח לעונה כשגולת הכותרת היא כמובן מנגו (אגב עידן קנה אתמול מנגו בלא פחות מ20 שח!! ליחידה אחת!! הלם. אל תשאלו אותי למה.)
אז הנקטרינות הסתכלו עלי מהקערה וממש דמיינתי איך הן מקלילות לי עוגה בחושה ונילית. הן הוסיפו רטיבות מושלמת, טעם חמצמץ מפתיע ומתיקות כמו שרק פירות של קיץ יודעים לתת.
מה שמעולה בעוגה הזו שהיא כמתכון בסיסי מעולה לשימוש גם כעוגת שכבות, כמאפינס או קפאקייקס ואפשר להוסיף ולשנות בה טעמים כראות עיניכם, והיא באופן יחסי מאוד בריאה תודות לשימוש בשמן זית וקמחי כוסמין.
אז יאללה, למתכון.

מצרכים:

1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס סוכר קנים/דמררה/לבן
1 ו-1/4 כוסות חלב שקדים/סויה
1 כף מחית/ תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
1/2 כוס סירופ מייפל
2 כפות חומץ תפוחים
2 נקטרינות חתוכות לפרוסות דקות

אופן ההכנה:
נדליק תנור ל170 מעלות. ננפה לקערה את הקמחים ואבקת הסודה, נוסיף את הסוכר ונערבב היטב. נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב בעזרת מטרפה היטב ורק עד לקבלת תערובת אחידה! הזהרו מערבוב יתר, הוא הופך את העוגה לבצקית. על תבנית בקוטר 24 סמ נניח נ נייר אפיה שגזור לפי צורת התחתית (עדיף שלא יבצבץ לדפנות כי יהרוס את הצורה של העוגה). על נייר האפייה נסדר את הנקטרינות החתוכות צמודות זו לזו ומעל נשפוך את הבלילה. נכניס לתנור לכ-40 דקות. חשוב לציין שהתנור במעדנייה עובד על טורבו והוא מאוד חזק ולכן העוגות אצלי נאפות מאוד מהר. כדי לשים שעון ל30 דקות ולבדוק באמצעות קיסם. כשקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש/ עם פירורים, היא מוכנה.
כשמוציאים את העוגה מניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים סכין בעדינות על דפנות התבנית, מניחים מעליה צלחת הפוכה והופכים את התבנית. נותנים כמה דפיקות קלות ומרימים את התבנית.
אפשר לשמור בחוץ 3 ימים או בקירור עד שבוע.

בתאבון! ספרו לי איך יצא!

תגובה אחת על הפוסט “עוגת נקטרינות הפוכה מושלמת לקפה של אחה"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *