לחם בננה בריא, מפנק ומשמח!

גאיה היא מפלצת בננות.
מדובר בילדה שהפכה את עצמה לסוג של פירותנית, בלי יותר מדי עידוד מאיתנו.
להפך, לפעמים אנחנו קצת נבהלים מכמות הפירות שהילדה הזו מסוגלת להכניס לגוף שלה ביום אחד!
אז יום רגיל בשבילה זה שתי בננות, כמובן גם איזו קלמנטינה, כמה פירות יבשים ואולי גם כמה תותים, תפוח..אה וגם אגס….
מה שאני רוצה לומר זה שתמיד יש לנו מלא בננות בבית! just in case

דווקא היום קלטתי שיש לנו 3 בננות שכבר מתחילות להשחיר, ולא הספיקה הקופיפה לבלוס, ובדיוק בטיימינג מושלם ראיתי את עוגת הבננות המטריפה של מור פלג שסיפרה שהכינה אותה מבננות מאוד מאוד בשלות.
אם זה לא הספיק כדי לדרבן אותי, חברה ממקסיקו התחילה להכין לחם בננות ומוכרת מביתה, ושיחה עם נטליה מהבלוג veganati דרבנה אותי להכין עוגה עם שמן זית…. מפה לשם….

החלטתי ליצור לנו עוגה שתהיה ממש ללא רגשות אשמה, שתוכל להיות גם ארוחת בוקר, גם נשנוש צהריים, אבל תהיה ממש כמו חטיף אנרגיה ולא תרגיש כאילו אכלנו עוגה.
ללכת עם להרגיש בלי, מה שנקרא.

אז אני שמחה לשתף אתכם במתכון מעולה ממש ללחם בננה רך, מהיר הכנה, וסופר בריא!
כרגיל למתכונים שלי, אם כבר למדתם להכיר אותי, הוא מאוד ורסטילי ואפשר להחליף כל מני מרכיבים באחרים. שאלו אותי כאן או בהודעה בפייסבוק או באינסטגרם ואשמח מאוד לענות לכם.

מצרכים:
2/3 כוס קמח טף מלא
1 ו2/3 כוסות קמח כוסמין מלא
10 גרם (שקית) אבקת אפיה
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
3 בננות גדולות בשלות מאוד
קישוטים ושידרוגים שבא לכם להוסיף (הסבר בסוף)

מחממים תנור (תאמינו או לא אבל הגברת הזו נאפתה בטוסטר אובן) ל180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש בנייר אפיה. את הקמחים מנפים לקערה יחד עם אבקת האפיה ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן וסירופ המייפל. בקערה קטנה נפרדת מועכים את הבננות היטב ומוסיפים גם אותן ולבלילה. בעזרת לקקן מערבבים היטב את התערובת. תקבלו בלילה די בצקית, וזה בסדר.
מעבירים את הבלילה לתבנית וקצת מנערים ודופקים על השיש את התבנית כדי שהבלילה תתפרס עד הדפנות.
מפזרים את התוספות ממעל- אני פיזרתי שיבולת שועל דקה ופרוסות אגוזי ברזיל.
אופים כחצי שעה או עד שקיסם יוצא רק עם פירורים כשננעץ במרכז העוגה.
מצננים לחלוטין לפני שפורסים- היא ממש כמו לחם. אפשר לפרוס אותה לפרוסות ולהקפיא ולשלוף בבוקר, למרוח עליה קצת חמאת בוטנים וזו אחלה ארוחה להתחיל איתה את היום!!

לגבי תוספות- אם בא לכם להשאר בקו בריא, אפשר לפזר מעל קצת שיבולת שועל דקה (קוואקר), אגוזים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת…אם בא לכם להפוך אותה לקצת יותר מפנקת אפשר להכניס לתוך הבלילה אחרי שלב הערבוב- חמוציות, שוקולד צ'יפס, מעט חמאת בוטנים בצ'אנקים כאלה, צימוקים אם זו הסטייה שלכם…ועוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *