שקשוקה מנגולד וכרישה עם ענני טופו-קשיו

כעת ימי קורונה. והמון דברים השתנו .
בחיים הרגילים, שמי יודע אם אי פעם נחזור אליהם, אין לי רגע פנוי לכתוב מתכונים
בקושי רב את אלו של המטבח של ויוידה אני כותבת.
אבל עכשיו, עם כל ימי החג והעוצר שרודפים זה את זה,
גם אין מסעדות לצאת אליהם או אירועים משפחתיים…
המון זמן פנוי התגלה, ואני בעצמי מגלה שגם בזה יש חדווה.
אז נכון, את רוב שעותי הפנויות אני מעבירה בצפייה בסדרות, אולי זה מה שהכי חסר לי מהתקופה שלפני ויוידה וגאיה, אבל אני גם נותנת דרור לבישולים שלי,
כמו אז, לפני המטבח המקצועי, כשעוד הייתי מבשלת לפי מה שבא לי ולא לפי התפריט הקבוע….

אז כך יוצא שחזרתי לפרסם מתכונים בכל רחבי הרשת, וזה כל כך כיף! כי שם התחלתי.
זה מחבר אותי חזרה לאנשים, וזה מרגש ומנחם…
אז הנה לכם מתכון לשקשוקה ירוקה שבעצם הורכבה על שאריות רוטב מנגולד וכרישה לקציצות האזוקי מתפריט הפסח של ויוידה (נגמרו הקציצות ונשאר מלא רוטב).
אפשר כמובן לעשות וריאציה שונה ורק לקחת השראה מהמתכון, כי מה שמדהים פה באמת זה ענני הטופו קשיו, שכיכבו במתכון שקשוקה ישן נושן שלי מהבלוג הראשון, שחר מבשלת.

מצרכים:
לרוטב:
2 חבילות מנגולד
2 כרישות גדולות
2 כפיות תערובת הרב דה פרובאנס
מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית
מעט אגוז מוסקט

לענני טופו קשיו:
1/3 כוס אגוזי קשיו טבעיים
300 גרם טופו קשה
1 כף שטוחה קמח טפיוקה (גם קורנפלור יעבוד כאן)
1 כפית שמרי בירה (אופציונאלי)
1/2 כפית שום גבישי או שן שום טריה
שני קמצוצים מלח הודי שחור
חצי כוס מים
מעט מלח
1/4 כפית כורכום (לא חובה)
תוספת משדרגת- גבינה טבעונית מגורדת בסגנון מוצרלה/ גבינה טבעונית בסגנון פטה.

אופן ההכנה:
נתחיל מהשריית אגוזי הקשיו בשפע מים רותחים. נניח בצד.
נחמם מעט שמן זית על אש קטנה במחבת מעט עמוקה שגם יש לכם מכסה בשבילה.
נשטוף היטב את המנגולד ונחתוך את חלק הגבעול הלבן לרוחב העלה, עד איפה שמתחיל העלה הירוק עצמו (כלומר, נשאיר את השדרה). נניח כל פעם 5 עלים אחד על השני, נגלגל אותם לאורך ונחתוך פרוסות דקות. זה חוסך זמן ויוצר אחידות. את כל העלים נניח במחבת החמה ונאדה את העלים עד שיפסיקו לחלוטין להגיר נוזלים. זה ייקח לפחות 10 דקות, תלוי בעוצמת האש בבית שלכם. חשוב לערבב מדי פעם
בינתיים נפרוס את הכרישה. נחתוך כל כרישה לאורכה ונפרוס דק ככל הניתן.
כשהעלים סיימו להגיר נוזלים נוציא אותם מהמחבת, נוסיף מעט שמן ונוסיף את הכרישה לטיגון איטי על אש נמוכה. המטרה היא להביא אותה למצב שקוף ורך ולא להשחיר אותה באש גבוהה. מעט סבלנות תעזור פה.
ברגע שהכרישה התרככה (בערך 10 דקות) נוסיף חזרה את המנגולד ואת תערובת התבלינים, מוסקט, מלח ופלפל ונטגן כ2 דקות נוספות. כעת נוסיף כוס מים שלמה למחבת ונערבב היטב ונניח לרוטב להתבשל מכוסה 5 דקות.
ניקח מחצית מהרוטב ונניח בתוך מעבד מזון עם סכין ונטחן בפולסים עד קבלת רוטב אחיד ולא חלק מדי, ואת זה נחזיר חזרה לרוטב הלא טחון במחבת.
טועמים, מתקנים תיבול. הרוטב מוכן. נעבור לענני הקשיו.

במעבד מזון חזק (ויטמיקס אצלי) נניח את הקשיו המסונן ממי ההשריה, הטופו והמים ונטחן בעוצמה גבוהה עד קבלת תערובת חלקה לחלוטין, ככל הניתן. לתערובת הזו נוסיף את כל שאר המרכיבים ונטחן כמה שניות נוספות עד לאחידות החומרים.
בעזרת כף נניח גושים עגולים מהתערובת על הרוטב, במרחק של כמה ס"מ זה מזה כדי שיקבלו בישול מכל הכיוונים. אפשר ליצור גומות קטנות ברוטב ולהניח את תערובת העננים בפנים, אבל אפשר גם פשוט להניח מעל. תודות לטופו הקשה וקמח הטפיוקה הם לא יתפרקו ויישארו יציבים.
מעל הכל נפזר את הגבינה המגורדת בנדיבות, נגביר את האש, נכסה את המחבת ונביא לרתיחה.
ברגע שהגיע הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל כ15 דקות עד שהעננים נקרשים ויציבים.

מומלץ להגיש עם גבינת קשיו או סויה, היות והטעם העדין של השקשוקה פחות מזמן טחינה, אבל זה כמובן עניין של טעם אישי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *