שקשוקה טבעונית עם ענני טופו-קשיו

בכל בית ומשפחה יש את המתכון הקבוע לשקשוקה.

…תבלינים מסויימים, אופן הכנה או מרכיב סודי

.כמעט כולנו גדלנו על המנה הזו בדרך זו או אחרת

 :)אז אני לא באה ללמד אתכם איך להכין את השקשוקה הנכונה, זו רק השקשוקה שלי 

🙂אבל מה שאתם לגמרי חייבים לנסות זה את העננים המדהימים האלה שהוספתי כתחליף לביצים

.הם פשוט מושלמים ומקפיצים את המנה בטירוף בעיני

 

 

 

:עננים צהובים

300 גרם טופו רגיל

⅓ כוס אגוזי קשיו טבעיים

½ כוס מים

כף שמרי בירה

כף קמח טפיוקה

כפית אבקת בצל

כפית שום גבישי

קמצוץ קאלה נמק

½ כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

 

:שקשוקה

בצל לבן קצוץ גס

חציל חתוך לקוביות לא גדולות

פלפל חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

חופן עגבניות שרי חצויות

4-6 שיני שום פרוסות דק

3 כפות שמן זית

קופסה של עגבניות מרוסקות 'מוטי פולפה'

1/4-1/2 כוס מים

כפית פפריקה מעושנת

כפית פפריקה חריפה

כף פפריקה מתוקה

כפית שטוחה כמון

כפית אורגנו יבש

חצי כפית טימין יבש

כפית וחצי סוכר

.מלח ופלפל לפי הטעם

 

:אופן הכנה

את הקשיו משרים במים רותחים ל15 דקות

מסננים את מי ההשריה ומניחים במעבד מזון את הקשיו ושאר מרכיבי ה'עננים' (כדאי

להתחיל עם ¼ כוס מים ולהוסיף רק במידה והמעבד מזון לא מצליח לטחון בלי נוזלים, לא יותר מחצי כוס מים סה"כ) וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי

בינתיים מכינים את הרוטב

תחילה מטגנים את הבצל, כשמתחיל להזהיב מוסיפים את השום, קוביות החציל והפלפל ומטגנים על אש נמוכה כ7-10 דקות. החציל צריך להתרכך. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומטגנים דקה נוספת

מוסיפים את העגבניות הטריות והמרוסקות, סוכר, מלח ומים, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים

מבשלים כ10 דקות

בעזרת כף יוצרים גומות ברוטב השקשוקה ומניחים בפנים את תערובת הטופו-קשיו. מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שהחצילים רכים ותערובת ה'עננים' יציבה

 

 

בתאבון! ושבוע נפלא

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *