שניצל טופו ממולא זוקיני ופסטו

כשישבנו באוטו בדרך ליובלים לפני בערך חודשיים וחשבנו על שם למקום העתידי שאולי אני אפתח, ידעתי שזה יקרה.

אני פשוט כזו.

לא מכשפה או משהו.. פשוט כשאני מסמנת מטרה ומחליטה להגיע אליה, אני אגיע.

עידן חשב שאין מצב שזה יקרה לפני פסח,

אבל האמת שאני מופתעת שכך הוא חשב…

מה הוא לא יודע עם מי יש לו עסק?

אז במהלך השבוע האחרון אנחנו מקרצפים, צובעים, בונים ומדברים את ויוידה 24/7… ועוד בערך שבוע מהיום אני אתחיל לבשל במטבח החדש שלי!!

אני מודה שבכל החלומות הכי ירוקים שלי לא דמיינתי שויוידה תהיה בתל אביב. מה זה תל אביב, באמאמא של מרכז תל אביב! שתי דקות הליכה מהים ו-5 מהסנטר.

אז אם את רוב שעות היממה אני אבלה בעיר הגדולה,

אפשר לקרוא לי תל אביבית?

 

אני אחפור פה עוד שנייה לפני שאתחיל עם המתכון, ואספר לכם מה זה ולמה ויוידה.

אז Vivida בספרדית זה חי.

למה ספרדית? כי הכרתי את עידן במקסיקו..

מאז אני חולמת לחזור למקום הזה שוב, ועד שיהיה לנו הזמן והכסף אני מתרפקת על הזכרונות הקסומים.

עידן הוא אהבת חיי וכך גם המטבח והאוכל שאני יוצרת, אז הרגיש לי ראוי למצוא למקום שלי שם בספרדית.

חי.

חי זה כל מה שלא נכנס אצלי לצלחת. קודם כל.

מעבר לזה אני מקווה להעניק לכם את התחושה הזו, של חיים, של שמחה ושל עונג בויוידה שלי.

אני כל כך מחכה כבר שתבואו לבקר ולאכול אצלי!!

ועד אז, בואו נכין שניצל טופו ממולא 🙂

כעיקרון מדובר בטכניקה שאפשר לעוף איתה.

אפשר לעשות איזה מילוי שרוצים אבל חשוב שהוא יהיה מאוד דומיננטי כי הטופו ללא מרינדה.

באופן כללי כל מה שהוא לא טופו צריך להיות מתובל היטב.

מצרכים:

2 חבילות טופו קשה

3 כפות גדושות ממרח פסטו ביתי/קנוי

זוקיני

⅔+3 כפות קמח חומוס

כף חרדל

⅔ כוס מים

¾ כוס פירורי לחם

¼ כוס שומשום

כפית פפריקה מעושנת

כפית פפריקה

קמח לבן

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון.

אופן הכנה:

בעזרת מנדולינה או פומפיה, נחתוך את הזוקיני לגפרורים קטנים ודקים.

נחמם במחבת מעט שמן זית ונאדה את הזוקיני תוך ערבוב פה ושם. כשהזוקיני מתחיל להשחים נוסיף מעט מלח ופלפל.

בעזרת נייר מגבת לוחצים בעדינות על הטופו ומייבשים אותו ככל הניתן.

נחתוך את הטופו ל-3 פרוסות עבות.

בעזרת סכין קטנה וחדה נחתוך צורה של מלבן עמוק בחלק הצר של הטופו, כמו בתמונה.

 

 

בקערה קטנה מערבבים את הזוקיני והפסטה. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. התערובת צריכה להיות טיפה מלוחה מדי (טיפה!!!)

בעזרת כפית ממלאים את הטופו בעדינות ודוחסים את המילוי פנימה.

מסדרים שלוש קעריות רחבות

אחת עם קמח לבן

אחת עם תערובת של קמח חומוס, חרדל, מלח ומים

ואחת עם תערובת של פירורי לחם, שומשום פפריקה מעושנת, ופפריקה מתוקה.

מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה של 2 ס"מ בערך.

תובלים את הטופו בקמח מכל הצדדים (גם בצד הפתוח) ומנערים את העודפים. מניחים את הטופו המקומח בקערת הבלילה והופכים בעזרת מזלג כך שכל הצדדים יכוסו בבלילה.

 

 

מרימים עם המזלג ונותנים לעודפי הבלילה לטפטף חזרה לקערה. מניחים בתערובת פירורי הלחם, הופכים ועוטפים מכל הצדדים ומשם אל תוך השמן החם. .

השמן צריך לבעבע קלות סביב השניצל. אם לא מבעבע הוא לא חם מספיק ויהרס השניצל. אם מבעבע מדי, הוא ישרף.

מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג ואוכלים מיד!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *