עוגיות שיבולת שועל חגיגיות במיוחד

קצת מביך לספר, אבל רק שבוע שעבר התחלתי לעקוב אחרי אפרת ליכטנשטט באינסטגרם. הדבר הראשון שראיתי בסטורי שלה זה עוגיות שיבולת שועל שהיא נשבעה שהן הכי טעימות שנאכל אי פעם.

באופן די מוזר כמה ימים לפני זה חשבתי שאין לי שום מתכון מוצלח לעוגיות שיבולת שועל ושהגיע הזמן להתארגן על אחד, אבל אבוי לי שקראתי את המתכון הבנתי שלא במשימה פשוטה מדובר.

אבל קצת קצף של ביצים לא יעצור אותי!

אז שינסתי מותניים ובמשך יומיים הכנתי 4 פעמים (בתוכן עוד כמה שינויים תוך כדי תנועה) ובסוף הצלחתי לייצר עוגייה פשוט מהממת וטעימה בצורה בלתי נסבלת!!

אז כחלק מהעובדה שבשבועות הקרובים תקבלו ממני הרבה מתכונים למשלוחים מנות, אני מציגה בפניכם את העוגיות החגיגיות הנ"ל!

קדימה צאו לדרך 😉

 
 

 

מרכיבים:

70 גרם מים מפחית שימורים של חומוס

⅔ כוס אבקת סוכר

כפית קורנפלור

חצי כפית חומץ תפוחים

80 גרם שמן קוקוס מומס

1.5 כוסות שיבולת שועל עבה

3 כפות קמח לבן

¼ כפית ג׳ינג׳ר יבש

¼ כפית קינמון

כפית אבקת אפייה

כפית שומשום

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות טורבו.

נתחיל מהחלק ה'קשה'- הקצפת מי החומוס.

אנחנו לא מנסים להגיע פה למרקם של מרנג אלא לקצף דביק ולבן.

 
 

 

נתחיל מלהקציף רק את המים עד שמתחיל להיווצר קצף. כעת נוסיף בפעימות את הסוכר, כל פעם כפית או שתיים.

כשנסיים עם הסוכר והקצף כבר לבן, נוסיף את החומץ והקורנפלור ונקציף להטמעה.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן המומס עם שיבולת השועל. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

מעבירים את תערובת שיבולת השועל לתוך הקצף בעדינות רבה וכל פעם כף (לא הכל בבת אחת) ומערבבים בתנועות קיפול.

 

 
 

 

מניחים נייר אפייה על תבנית ויוצקים תלוליות בגודל של כפית ובמרווח של לפחות 5 ס"מ אחת מהשנייה

אופים ל7 דקות ולאחר מכן מניחים להצטנן מספר דקות לפני שמרימים וטורפים הכל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *