רולדת מנגולד וגבינת שקדים מפנקת

יש משהו באוויר של שבת בבוקר שפשוט צועק "פחמימות!!" אני באמת משתדלת להשתלט על יצרי, אבל הגוף רוצה מה שהגוף רוצה…
אז התחכמתי קצת ויצרתי בצק סופר בריא (כן זה אפשרי!)
עם מילוי סופר בריא של מנגולד, בזיליקום טרי, בצל סגול וגבינת שקדים ביתית אפויה.

הנה זה בא:

גבינת שקדים ביתית אפויה (בהשראה מהבלוג גאולה דרך החיטים):

כוס שקדים קלופים

חצי כוס מים

כפית גדושה שמרי בירה

שן שום קלופה

כפית אורגנו

חצי כפית טימין

חצי כפית בזיל יבש

חצי כפית מלח (או לפי הטעם)

מעט פלפל שחור

אופציונלי- חצי כפית אבקת בצל

כפית חומץ תפוחים

כף שמן זית

טוחנים בבלנדר למאסה חלקה ככל הניתן. מניחים בכלי מתאים לאפייה שבתוכו נייר אפייה. אופים על 180 מעלות כ-20-30 דקות או עד שהגבינה נראית יציבה ולמעלה יש קראסט עדין וזהוב.

בצק בריא:

1/4 כוס קמח קינואה

1/4 כוס קמח חומוס

1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא

100 מ"ל מים פושרים

70 מ"ל שמן זית

כפית מלח.

מערבבים באמצעות הידיים ויוצרים בצק אחיד. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר עד תום ההכנות.

המילוי:

חבילת עלי מנגולד

חצי בצל סגול קטן קצוץ

חופן גדול עלי בזיליקום

כ-1/3 מהגבינה שהכנו חצי כפית אבקת שום

חצי כפית אורגנו

חצי כפית בזיל יבש

בערך חצי כפית מלח (או לפי הטעם) מעט פלפל שחור

3 כפות שמן זית

קוצצים את עלי המנגולד ומאדים אותם במחבת עם מעט מים כ-5 דקות על אש בינונית – נמוכה. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לשאר המרכיבים. מערבבים היטב.

הרכבה: מקמחים היטב משטח עבודה יבש. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעובי של בערך ס"מ, לא יותר.

מניחים את המילוי ומורחים אותו באופן אחיד ככל הניתן על כל פני הבצק. מגלגלים בעדינות (אם נדבק קצת, העזרו בסכין) ומניחים את הרולדה על נייר אפיה. משמנים בשמן זית בעזרת הידיים את הרולדה ומפזרים מעט שומשום. אופים על 180 מעלות לחצי שעה- 40 דקות, או עד שהבצק משחים ומרגיש פריך.

בתאבון!! ושבוע נפלא!

 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *