קיש בטטה וזוקיני פורח

אני לא ממש נחה לאחרונה. מרגישה כאילו אני עובדת 7 ימים בשבוע. זה לא ממש איכפת לי כי אני פשוט נהנת מכל מה שאני עושה, כך שמבחינתי גם העבודה היא נחת.

אני מנסה לנצל את "הזמן המת" הזה עד שאמצע לוקיישן, כדי ללמוד ולהתפתח, להגדיל את היצע התפריט ולהעשיר את הדמיון. אני חושבת שהקיש הזה לגמרי משקף את כל הנ"ל. אז למרות שהוא הולך להכנס לתפריט האירועים, אני מזמינה אתכם לנסות ולהכין אותו בעצמכם.

לבצק: 250 גרם קמח (אני ערבבתי חצי כוסמין מלא וחצי כוסמין לבן) חצי כוס מים חצי כוס שמן זית חצי כפית מלח

מדליקים תנור ל190 מעלות. לשים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ונוח. משטחים על תבנית פאי עד לעובי של ס"מ מחוררים עם מזלג ומניחים נייר אפייה ומעליו קטניות יבשות. אופים 15 דקות.

למלית: 2 בטטות דקות/ אחת עבה 2 זוקיני 1/3 כוס קמח שיבולת שועל 1/3 כוס קמח עדשים כתומות 2/3 כוס מים 3 כפות גבינת סויה כף שמרי בירה חצי כפית מלח אפשר להוסיף שלל טעמים, אני הוספתי: קוביות גבינת קשיו-ברט של נאטס שף טימין, בזיליקום ואורגנו יבשים 5 שיני שום קונפי קצוצות.

פורסים באמצעות מנדולינה את הירקות על העובי הכי דק, ממליחים מעט ומפזרים קצת טימין. מניחים בצד. אם משתמשים בבטטה גדולה אפשר לחתוך את הפרוסות לשתיים לאורכן כדי שיתאים לרוחב פרוסות הזוקיני.
מערבבים יחד את כל מרכיבי הבלילה.
מוציאים את הבצק מהתנור ושופכים את הבלילה. מיישרים.
מסדרים את פרוסות הירק, מהדפנות פנימה, כמו ספירלה, צמוד ככל הניתן. בעצם נועצים אותם בתוך הבלילה, היא מחזיקה אותם.

מרססים שמן זית, מפזרים עוד קצת טימין ואופים 40 דקות ב-190 מעלות. מחליפים לתוכנית טורבו גריל ומעלים ל200 מעלות ואופים 10 דקות נוספות. ממתינים להתייצבות הבלילה כ-10 דקות ומגישים חם 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *